انا بحب استخدم الخميرة البيرة انما الشيف استخدم خميرة جافة
الطريقه: اجيب العجانة واركب الحلزوني واضع الدقيق والخميرة ومحسن الخبز والسكروالملح واللبن البودرة واخفقهم مع بعضهم
واجيب الزبدة وهيه مقطعة قطعة صغيرة مكعبات واضيفها والعجانة شغالة
واضيف الماءالمثلج علشان اتحكم فى العجينة لو الدقيق فيه رطوبة والخميرة متشتغلش غير بعد التشكيل والعجانة شغالة بالتدريج ونشغل علي السرعة الاولي 3 دقائق علشان الموتور مايتحرقش لان العجينة تقيلة
ولما العجينة تلم وتبيض واعلي السرعة لمدة 4 دقائق ولما اتاكد انها مش بتلزق في العجانة اوقف العجانة واخرج العجينة واحط تحتها زيت واغطيها ببلاستيك واسيبها تخمر فى مكان مش سخن لمدة تلت ساعة
وبعدين العجينة دى هنعمل منها 4 انواع مخبوزات عيش فيينا وبيتى بان وكيزر وسوفت توست عيش الفينو (فيينا)
هناخد قطعة 100جرام ونرش تحتها دقيق بسيط ونفردها شوية وبعدين نتنى طرفها واضرب عليها بكف الايد
والناحية التانية نفس الحكاية برضه
والجناب يمين
وشمال بكده تبقى اتقفلت من ال4 جوانب صح وبعدين الفها رول على الرخامة واحطها فى صينية مدهونة مادة دهنية [size=16]البيتى بان هناخد 40جرام ونفس طريقة الفينو بالظبط الكيزر هناخد 100جرام واقفلها من تحت واكورها واحطها على الرخامة والفها شوية بحركة دائرية وانا قافلة الايد عليها وصوابعى ضاغطة لجوه السوفت توست لو هاستخدم قالب تيفال مش هيتدهن انما لو الومنيوم يبقى هندهنه زيت وهناخد قطعة 30 جرام وتتفرد شوية على شكل مستطيل واقفلها من الجناب زى الفينو واخلى الحتة المقفولة من تحت فى القالب واضغط عليها وامشيها جوه الفورمة
كل المخبوزات دى هاسيبها في مكان دافئ لمدة ساعة لو الفرن كان شغال قبل كده وسخن
او اغلى شوية مية واحطهم فى صينية او صاج فى دولاب التخمير او الفرن واحط الصاخ فوقيها واقفل عليها لغاية مايتضاعف حجمها شايفين شكله عامل ازاى وبعدين ادهنها بسائل التلميع بفرشاة بخفة وسرعة وارش عليه السمسم وحبة البركة
وبعدين اجيب سكينة حامية جداعشان افتح المسام بتاعته واعمل خطوط بالورب بالراحة وتكون ايدي خفيفة اوى علشان خمرة ميهبطش ادخله الفرن على 220 لو بمروحة هياخد 12 دقيقة بس ولو مفيهوش مروحة برضه هيدخل على 220 درجة وهياخدمن 20 الي 25 دقيقة وداشكله لما طلع
البيتى بان صوره منزلتش المنتدى بيدينى رسالة بيقولى الصور كتير اوووى فاضطريت الغى بعض الصور ملحوظة الكلام اللى بالاحمر مش اساسى فى الوصفة دا زيادة علشان يبقى مغذى وغنى للولاد وكمان السكر علشان يبقى سوفت ولو عاوزاه كرسبى شيلى السكر ولو عاوزاه نص سوفت ونص كرسبى ضيفى 25 جرام بس وممكن تعملى كمية وتشيلى الباقى فى الفريزر